Retræte: Veje til indre ro og vitalitet

Retræte på Sostrup Slot og Kloster fra mandag d. 07. til fredag d. 11. oktober 2024 – fordybelse i yoga, mindfulness og kurterapi.

Nyd 5 dage i de bedste omgivelser på historiske Sostrup Slot og Kloster, midt i den skønneste og smukkeste natur.

Retræte med fordybelse i yoga, mindfulness og kurterapi

Nyd 5 dage i de bedste omgivelser på historiske Sostrup Slot og Kloster, midt i den skønneste og smukkeste natur.

Ugens fokus er autencitet, natur, fællesskab, vitalitet og ro

Vi lover dig, du kommer ned i gear og finder helt ind til dig selv.

Du kommer til at mærke roen fra naturen, kropsterapien og yogaen indeni.

Retreatet er bygget op omkring yoga, mindfulness, vitalkost og kurterapier – indpakket i hjertelige oplevelser i rolige omgivelser – et helt unikt værtskab på Sostrup Slot & Kloster.

Sostrup Slot og Kloster

Program for retrætet

Hver dag vil der være et gennemgående program med gode pauser til ro og afslapning.

Yin yoga og meditative øvelser

Der vil være afspændende yoga: Yin yoga er en blid, men samtidig dyb yogapraksis, der giver mulighed for at slippe spændinger og strække leddene. Yin yoga giver dyb effekt, indre ro og velvære.

Mindfulness

Mindfulness øger evnen til selvomsorg, selvberoligelse og koncentration. Mindfulness træning kan reducere stress, angst og indre uro og styrke kroppens immunsystem. Mulighed for walking meditation – gå/vandre i stilhed på skønne stier i terrænet. Du kan sætte dig skønne steder med en god bog.

Kurterapi

Her kan du få infrarød sauna (liggende), isbade, Kneipp vekselfodbade, tørbørstning med lymfedrænage. De klassiske velkendte europæiske kurterapier, der har til formål at hjælpe kroppen til øget restitution og heling. Disse fysiske metoder er fantastisk effektive til at stimulere vores indre beroligende regenerative nervesystem – så der indstiller sig en dyb ro, både fysisk og mentalt.

Vitalkosten

Optræder i ugen som emne både som teoretiske og praktiske seancer, hvor der skal smages også. Optimal ernæring er dén mad der tilfører kroppen alt det, den har brug for og ikke sætter kroppen på overarbejde. Ugens lektioner med Mad Som Medicin giver et kig ind i hvor effektivt du selv kan sætte turbo på energien ad den vej.

Sostrup Slot rummer et smukt indrettet yogastudie, hvor de fleste undervisninger vil foregå.

Al undervisningen er tilgængelig for alle uanset hvilket niveau, du befinder dig på.

Du kommer til at mærke roen fra naturen, kropsterapien og yogaen indeni.

Yoga og mindfulness

Der vil også være mulighed for at vi måske – hvis vejret tillader det – kunne pakke nogle lækre madkurve og tage til stranden og dyrke yoga og bevægelse der. Måske også et par havdyp. Mulighederne er mange, det handler om at gribe dem.

Vores ønske er, at du på retreatet får forankret en dyb ro. Og bliver fortrolig med enkle effektive metoder, solid viden og meditative øvelser, som du kan tage med hjem og bruge i dit daglige liv.

Alle elementer er tilbud – og du er velkommen til at trække dig fra fællesaktiviteterne og vælge dit eget selskab. Du ved det bedst.

Ro, centrering og balance – glæde og overskud

Det vil være et eksklusivt retreat, og der vil være tid og nærvær for alle.

NB. Retreatet gennemføres ved minimum 8 deltagere.

Arrangører af retrætet

Yoga og Vitalitets-retreatet arrangeres af Aase Grønbæk og Anna Iben Hollensberg.

Aase: indehaver af firmaet Aase Grønbæk – Øje for velvære. Min baggrund er forankret i en række uddannelser som Bachelor i Idehistorie, KST-terapeut, Neuroaffektiv terapeut, Prof.bachelor i pædagogik, Theraplay- terapeut, Sandplayterapeut, Yogalærer, Pilateslærer, Meditationslærer, Supervisor af personalegrupper og Ledelsesfora’er. Af professioner har jeg været Højskolelærer i 13 år, projektleder, Behandler i specialteam i Thisted og leder af Familiebehandling i Morsø kommune. Det dybe grundlag for min praksis er uddannelse gennem mange år hos Helen Gamborg, Erik Mikkelsen og Jes Bertelsen. Deltagelse i en lang række kurser samt løbende supervision. Her har fokus været på relationen mellem det fysiske, det psykiske, det energetiske og det spirituelle – kort sagt det hele menneske.  Siden 2001 har jeg afholdt kurser og siden 2018 afholdt retræter i Italien. Alle aktiviteter i undervisningen sigter mod at komme i samklang med vor dybere natur og få en dybere kontakt med sig selv, sin visdom, sin krop og sin livsenergi. De bærende nøgleord i Øje for Velvære er nærvær, meditation, kroppen, udvikling, indre ro og balance.

Aase Grønbæk

Anna Iben: læge siden 2002. I holistisk privatklinik og del af på Nordic College of Natural Medicine. Mit virke henvender sig til det hele menneske – krop, sind og sjæl. Terapierne og menneske-forståelsen på kurser, i undervisning og klinikken udspringer fra min læge-baggrund foruden i heilpraktik / tysk naturmedicin, funktionel medicin, antroposofisk medicin, naturterapi m.fl. Nøgleordene er integrerede metoder, selvhelbredende kræfter i mennesker, at give det enkelte menneske mulighed for at forstå, forankre viden til at handle stærkt, frit og selvstændigt.

Værdigrundlaget for vores retræte er:

  • Nærvær og fordybelse
  • Fællesskab og lækker sund mad

  • Naturens balancerende kræfter
  • Tid, ro og dvælen
  • Autencitet og styrkelse af hele dig
  • Livfuldhed og ro

  • Veje til energi og immunstyrke
Maria Hjerte Kloster
Klostercelle på Maria Hjerte Kloster